Phillips Community Aquatic Center, Minneapolis, MN

Working with the Minneapolis Park and Recreation Board, Steve Johnston was the lead civil engineer for the renovation and redevelopment of the Phillips Community Center. The project includes a 9,550 sf building addition to add a teaching pool, renovation of an abandoned pool, and all new parking lot to service the new entry and plaza. The site is designed to Minnesota Sustainable Building Guidelines B3 standards and will accommodate stormwater management with a combination of a surface infiltration basin and an underground detention facility. Steve worked closely with the Minneapolis Park Board to develop the plan to accommodate multiple building users, as well as pedestrians and vehicular traffic. The building housed the Community pool, but was also utilized by outside vendors, as well as Minneapolis Public Schools.